Hlavní navigace

Aktuální číslo německého časopisu Df o české digitalizaci

4. 2. 2009
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Autor: 322915
4. 2. 2009

Server DiGITAL fernsehen, který vydává stejnojmenný německý časopis, věnuje své aktuální číslo mimořádně také přechodu z analogového na digitální televizní vysílání v České republice. Médium konstatuje, že zavádění DVB-T je u nás v plném proudu a v současné době vysílají prozatím dva multiplexy. První, který je věnován veřejnoprávním subjektům a druhý pro ty komerční. Ačkoliv je podle Df digitální vysílání v některých regionech již v provozu, bude přechod vyžadovat více času.

Ve střednědobém horizontu se počítá také s provozem třetího a čtvrtého multiplexu, upozorňuje odborný časopis. Podle Df je však příjem těchto sítí na území Německa vzhledem k plánovanému výkonu nereálný. DiGITAL fernsehen se věnuje lovu našich multiplexů nejen na území Německa ale také Rakouska. Pro časopis, který je doslova nabitý informacemi o digitálním vysílání včetně testů, je ale nutné sáhnout hlouběji do kapsy. Zaplatíte za něj totiž 10 euro.

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).