Hlavní navigace

Allegro hodilo ručník do slevového ringu a ukončilo AukroCity

1. 6. 2012
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Aukrocity
Byl to alespoň papírově ambiciozní projekt. Allegro se startem AukroCity před více jak rokem pokusil svézt na mánii slevových serverů. Naskočilo ale pozdě a nepřesvědčivě.

AukroCity je od 1.6.2012 minulostí. Allegro sice na webu připomíná, že zajímavé slevy a nabídky bude neustále nabízet na ulovky.aukro.cz, ale to je jen slevové promo k nabídce obchodníků z Aukra. O startu AukroCity jsme informovali zde

KL24

Proč AukroCity skončilo? Oficiálně nic víc, než je na stručném webu, oznámeno nebylo. Je ale pravděpodobné, že Aukru přerostla přes hlavu akvizice slevových nabídek, která byla nakonec pracnější a nákladnější než výnosy, zatímco jejich atraktivita šla rapidně dolů. Tedy to, s čím se potýká většina hráčů na trhu, jimž se nepodařilo obsadit přední příčky. A to se AukroCity, přes všechen optimismus „průlomového projektu“, nikdy nepoštěstilo.

Allegro se tak může soustředit na svůj hlavní business, posilování v oblasti e-komerce, kde bylo letos a vloni velmi akvizičně aktivní. Novinkou v této oblasti je, že akvizici Mall.cz (Netretailu) společností Naspers, která vlastní i Allegro, schválil český antimonopolní úřad a do konce měsíce se očekává i souhlas slovenského úřadu, čímž by akvizice byla finálně odsouhlasena.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor byl v letech 2008 – 2012 šéfredaktorem serveru Lupa.cz. Stál u zrodu řady projektů. Je spoluzakladatelem Energomonitoru, v CZ.NIC vedl projekt Turris. Je předsedou místní organizace Pirátské strany v Brandýse – Staré Boleslav.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).