Hlavní navigace

Alwil Software se přejmenoval, nyní je z něj Avast Software

2. 6. 2010
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Akciová společnost Alwil Software změnila svůj název na Avast Software. Jmenuje se tedy nyní podle svého vlajkového produktu, kterým je známý antivirový program Avast. V průzkumu mezi našimi uživateli jsme zjistili, že pouze malá část z nich zná jméno naší společnosti, přestože stejní uživatelé dobře znají jméno produktu Avast. Šedesát osm procent nových uživatelů avast! přichází na doporučení přátel. Znají tedy jméno programu a tak jim přejmenování firmy usnadní její identifikaci, uvedl Vince…

Akciová společnost Alwil Software změnila svůj název na Avast Software. Jmenuje se tedy nyní podle svého vlajkového produktu, kterým je známý antivirový program Avast. V průzkumu mezi našimi uživateli jsme zjistili, že pouze malá část z nich zná jméno naší společnosti, přestože stejní uživatelé dobře znají jméno produktu Avast. Šedesát osm procent nových uživatelů avast! přichází na doporučení přátel. Znají tedy jméno programu a tak jim přejmenování firmy usnadní její identifikaci, uvedl Vince Steckler, generální ředitel firmy.

Podobné změny názvu nejsou vzácností. Ke stejnému kroku se odhodlal třeba i konkurenční Grisoft, který se dnes nazývá AVG Technologies dle svého rovněž dobře známého antiviru AVG. Název Avast je používán již od roku 1989. Avast byla zkratka jednoho programu, na kterém jsme zrovna pracovali: Anti-virus – Advanced Set, vysvětluje Pavel Baudiš z dnešní společnosti Avast Software. (Tisková zpráva)

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor je nezávislý novinář a publicista věnující se informatice, elektronice a telekomunikacím. V těchto oborech i podniká. Se serverem Lupa.cz spolupracuje již řadu let jako externí redaktor.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).