Hlavní navigace

Amazon nabízí oficiální tlačítko Send to Kindle pro Wordpress a weby

20. 3. 2013
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: Amazon.com
Po různých pluginech do prohlížečů teď nabízí Amazon jednoduchý způsob, jak na své stránky přidat tlačítko pro odeslání textu do čtečky Kindle, také webmasterům.

Ukládání článků k pozdějšímu přečtení není na Internetu nic nového – dlouho jej nabízejí služby jako Instapaper nebo Pocket (dřívější Read It Later). Majitelům čtečky Kindle také některé aplikace už delší dobu nabízejí možnost poslat si texty přímo do čtečky. 

Asi před rokem se rozhoupal také Amazon a vydal doplňky, které tuto funkci přidají do prohlížečů Firefox či Chrome, a také aplikace, které tuto možnost přidají do Windows, Mac OS nebo Androidu. 

A teď přidává také nástroj, který pomáhá správcům webů s generováním oficiálního tlačítka pro sdílení textů do Kindle. Send to Kindle for Websites vám v několika krocích vygeneruje kód tlačítka, které pak můžete vložit do kódu svých stránek. 

V praxi se tlačítko hned objevilo například na stránkách amerického deníku Washigton Post nebo magazínu Time.

Kromě toho nabízí Amazon nově také plugin pro redakční systém Wordpress, který tlačítko přidává na weby na něm běžící.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Šéfredaktor Lupa.cz a externí spolupracovník Českého rozhlasu Plus. Dříve editor IHNED.cz, předtím Aktuálně.cz a Českého rozhlasu. Najdete mě na Twitteru nebo na LinkedIn

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).