Hlavní navigace

Amazonu se podařilo dosáhnout zamítnutí sporu s Apple o "AppStore"

3. 1. 2013
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Federální soud v San Francisku souhlasil s požadavkem na zamítnutí žaloby Apple vůči Amazonu, týkající se používání slova „AppStore“ – Apple se u soudu dožadovalo toho, aby Amazon nepoužíval pro svůj aplikační obchod právě toto slovo (na základě vlastněné značky „App Store“). Podle žaloby šlo o záměrné matení. Amazon na žalobu reagoval upozorněním, že termín „app store“ se stal obecným názvem. Mimo jiné poukazoval i na to, že Steve Jobs v minulosti a Tim Cook v současnosti toto slovní spojení…

Federální soud v San Francisku souhlasil s požadavkem na zamítnutí žaloby Apple vůči Amazonu, týkající se používání slova „AppStore“ – Apple se u soudu dožadovalo toho, aby Amazon nepoužíval pro svůj aplikační obchod právě toto slovo (na základě vlastněné značky „App Store“). Podle žaloby šlo o záměrné matení. Amazon na žalobu reagoval upozorněním, že termín „app store“ se stal obecným názvem. Mimo jiné poukazoval i na to, že Steve Jobs v minulosti a Tim Cook v současnosti toto slovní spojení používali při zmínkách o konkurenčních obchodech s aplikacemi.

Amazon uspěl u dalšího soudu na stejné téma, kalifornský soud odmítl tvrzení o klamavé reklamě v obdobné žalobě, která se ale nakonec má dostat k soudnímu slyšení až v srpnu v tomto roce. 

Samotná registrace „APP STORE“ u amerického patentového úřadu je přitom pozastavena právě do doby, než skončí probíhající soudní řízení – úřadem byla pozastavena na základě námitek společnosti Microsoft. 

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Konzultant a publicista, provozuje www.pooh.cz. Podle některých si myslí, že rozumí všemu, sám je však přesvědčen o pravém opaku a ani v 30+ letech nedokázal přijít na to, jak mít peníze a nepracovat.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).