Hlavní navigace

Americké Kongresová knihovna archivovala 170 miliard tweetů

6. 1. 2013
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Původní plán Kongresové knihovny hovořil o archivaci všech tweetů z let 2006 až 2010 a v pátek Knihovna oznámila, že je několik týdnů před dokončením tohoto plánu – v archivu je momentálně 170 miliard tweetů. Na konec roku 2010 by archivace měla dorazit na konci ledna.  Twitter a Knihovna společnou iniciativu ohlásili v dubnu 2010 s cílem archivovat všechny tweety pro potřeby výzkumů – do archivu se dostávají pouze veřejně dostupné tweety a přístupné z archivu mohou být až po šesti měsících od…

Původní plán Kongresové knihovny hovořil o archivaci všech tweetů z let 2006 až 2010 a v pátek Knihovna oznámila, že je několik týdnů před dokončením tohoto plánu – v archivu je momentálně 170 miliard tweetů. Na konec roku 2010 by archivace měla dorazit na konci ledna.  Twitter a Knihovna společnou iniciativu ohlásili v dubnu 2010 s cílem archivovat všechny tweety pro potřeby výzkumů – do archivu se dostávají pouze veřejně dostupné tweety a přístupné z archivu mohou být až po šesti měsících od zveřejnění.

Archiv 170 miliard tweetů je ale prozatím pouze archiv, bez možností přístupu. Knihovna se potýká se technologickými omezeními – například není možné efektivně vyhledávat (vyhledávání v archivu tweetů trvá běžně až 24 hodin)

Zdroj: Update on the Twitter Archive at the Library of Congress

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Konzultant a publicista, provozuje www.pooh.cz. Podle některých si myslí, že rozumí všemu, sám je však přesvědčen o pravém opaku a ani v 30+ letech nedokázal přijít na to, jak mít peníze a nepracovat.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).