Hlavní navigace

Analogová ČT 1 na Vysočině už obsahuje varovný piktogram o vypnutí

4. 5. 2011
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Autor: 115393
4. 5. 2011

Vysílače Jihlava – Javořice a Třebíč – Klučov už vysílají od včerejšího dne piktogram, který diváky upozorňuje na to, že se blíží ukončení analogového televizního vysílání z dané lokality. Tento symbol by měla doplnit brzy také informační lišta, díky níž se diváci stručně dozvědí, jak by měli při přechodu na digitální vysílání dále postupovat. Na zařazení piktogramu upozornil náš web Lubomír Čumpl z Jihlavy.

KL24

ČTĚTE TAKÉ: Navýšený výkon multiplexu 2 z Krásného ruší Novu na Jihlavsku

Vypínací piktogram se vysílá na prvním programu České televize, konkrétně 25. kanálu z Javořice a 28. z Klučova, sdělil DigiZone Čumpl, který je v dané lokalitě známým anténářem a montážníkem. Stav na vysílači Pacov, ČT 1 – 36. kanál, bohužel nebylo možné v Jihlavě ověřit. Stejná situace je i v Praze, kde tuto lokalitu ruší digitální vysílání multiplexu 1 ze západočeského Klínovce. Lze však předpokládat, že se vysílá i tam, dodal Čumpl. Vysílání v územní oblasti Jihlava končí už na závěr tohoto měsíce.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).