Hlavní navigace

Ani Z 1 není v základní analogové nabídce kabelovky UPC

4. 6. 2008
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: 115393
4. 6. 2008

DOPLNĚNO Stejně jako hudební kanál Óčko, ani nová digitální zpravodajská televize Z 1 není dostupná v základní omezené programové nabídce analogové kabelové televize od společnosti UPC. Podle novely zákona o rozhlasovém a televizním vysílání, která platí od letošního ledna, by ale všichni kabeloví operátoři měli povinně šířit v nejnižší programové nabídce všechny televize, které vysílají pozemní cestou.

BRAND24

UPC zvolila pro Z 1 stejné řešení jako pro Óčko: v analogové kabelové televizi jej naladí pouze ten, kdo si od firmy pronajme digitální set-top-box za 80 korun měsíčně, případně si tento set-top-box sám zakoupí. Z 1 je součástí digitálního slotu, dostupného všem zákazníkům kabelové televize UPC, pokud jsou v místě příjmu kabely UPC digitalizované. Digitální vysílání Óčka ani Z 1 není kódované, a tak k jeho příjmu není třeba k set-top-boxu dekódovací karta od UPC.

V digitální kabelové televizi UPC je zpravodajská stanice Z 1 zařazena hned ve dvou multiplexech: na frekvenci 163,5 MHz společně s Óčkem, což je právě onen digitální slot s nekódovaným vysíláním povinně zařazovaných programů, pro celou síť UPC a dále na frekvenci 258 MHz pro původní kabelovou síť společnosti Karneval a na frekvenci 714 MHz pro původní síť UPC, u obou označovaná jako „rezerva“. Dříve na této pozici testoval motoristický kanál Sport 5, který UPC plánuje zařadit do placené nabídky v nejbližších dnech.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor je šéfredaktorem serveru o digitálním vysílání DigiZone.cz a redaktorem týdeníku Reflex.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).