Hlavní navigace

Animovaný kanál A+ ode dneška vystřídala stanice Animax

2. 7. 2007
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Digitální kabelová televize DVB-C Autor: 115393
2. 7. 2007

Kabeloví, satelitní a IPTV operátoři v České republice a na Slovensku ode dneška nahradili televizní program A+ věnovaný japonským animovaným pořadům novou stanicí Animax. Příznivci tohoto pestrého a neokoukaného žánru se mohou těšit každý den na pořádnou dávku anime od 20:00 do 02:00 hodin, informovala Naďa Machková, mediální zástupkyně provozovatele stanice, společnosti Sony Pictures Television International.

MMF24

Jelikož je tato japonská technika animace pocházející z umění comicsu nesmírně oblíbená po celém světě, je téměř jisté, že se stanice stane mezi teenagery a mladšími dospělými opravdovým hitem. Nahrává tomu i fakt, že Animax nahrazuje dosavadní kanál A+, jenž měl ve střední Evropě 4,6 milionů předplatitelů, uvedla Machková. Animax zahájil vysílání v roce 1998 v Japonsku a od července 2005 jej mohou sledovat diváci v Latinské Americe.

U nás a na Slovensku bude k dispozici ve většině kabelových a satelitních sítích. Do budoucna Sony zamýšlí výrazně prodloužit dobu vysílání. Kromě zahájení vysílání kanálu Animax v Maďarsku, Rumunsku, České republice a na Slovensku Sony nedávno také odstartovala vysílání v Německu. Plánuje další rozšíření do Polska a vede jednání o zavedení kanálu Animax v ostatních evropských zemích, dodala Machková. Sony na českém trhu provozuje také akční kanál AXN.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor je šéfredaktorem serveru o digitálním vysílání DigiZone.cz a redaktorem týdeníku Reflex.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).