Hlavní navigace

AOL testuje: na ICQ přes Jabber

21. 1. 2008
Doba čtení: do minuty

Sdílet

Internetoví velikáni si zřejmě brzy potykají s technologií Jabber. Google na ní již staví svůj Google Talk, Microsoft údajně implementuje její podporu do následující verze Windows Live Messengeru a AOL testuje přístup do své instant-messagingové sítě ICQ skrze XMPP. Na stroji xmpp.oscar.aol.com běží na portu 5222 server, který vás za pomoci Jabber protokolu připojí přímo do ICQ. Jako uživatelské jméno použijte login ve formátu číslo@aol.com. Postup byl vyzkoušen s mnoha klienty (např. Psi,…

Internetoví velikáni si zřejmě brzy potykají s technologií Jabber. Google na ní již staví svůj Google Talk, Microsoft údajně implementuje její podporu do následující verze Windows Live Messengeru a AOL testuje přístup do své instant-messagingové sítě ICQ skrze XMPP. Na stroji xmpp.oscar.aol.com běží na portu 5222 server, který vás za pomoci Jabber protokolu připojí přímo do ICQ. Jako uživatelské jméno použijte login ve formátu číslo@aol.com. Postup byl vyzkoušen s mnoha klienty (např. Psi, Coccinella, Gajim) a funguje relativně dobře. (Root.cz)

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor je nezávislý novinář a publicista věnující se informatice, elektronice a telekomunikacím. V těchto oborech i podniká. Se serverem Lupa.cz spolupracuje již řadu let jako externí redaktor.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).