Hlavní navigace

Aplikace Google+ Local pro iOS končí

29. 7. 2013
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Předělávka Map Google (a hlavně Mapy Google pro iOS) přinesla i některé další změny, například konec aplikace Google+ Local pro iOS.

Ve středu 7. srpna končí aplikace Google+ Local pro iOS. Změna souvisí s velkou předělávkou Map Google. Google to potvrdil koncem týdne, a Search Engine Land má k dispozici e-mail, ve kterém je konec služby oznamován týmem Map Google.

Pokud jste Google+ Local používali, měly by být jeho funkce už nyní být dostupné v aktualizovaných Mapách Google pro iOS – vyhledávání podle kategorií, přístup k informacím o určitém místě (recenze, ceny, adresy a Street View), příspěvky z Google+ vztahující se k místu, možnost psát recenze a samozřejmě i sdílení.

Aplikace Google+ Local se objevila v červenci 2012 coby následovník do té doby existující aplikace Google Places. Ve stejné době Apple oznámil vlastní mapy a Mapy Google pro iOS neexistovaly (protože původně poháněly mapový software od Apple).

CIF24

Samostatná aplikace pro vyhledávání a práci s místy na mapách tak byla logickým řešením. Právě přicházející konec této aplikace je nakonec také logický, je snazší mít tuto funkčnost přímo jako součást map. Což je ostatně i případ Androidu, kde tato funkčnost je součástí Map Google a samostatná aplikace nikdy nebyla potřebě.

Aplikace byla již stažena z App Store, takže ji není možné získat. Pokud ji někdo má v iPadu či iPhone, tak po 7. srpnu přestane být použitelná. Je tedy čas na případné smazání. 

Autor článku

Konzultant a publicista, provozuje www.pooh.cz. Podle některých si myslí, že rozumí všemu, sám je však přesvědčen o pravém opaku a ani v 30+ letech nedokázal přijít na to, jak mít peníze a nepracovat.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).