Hlavní navigace

Atraktivní přírodopisné dokumenty BBC již od tohoto pátku na ČT HD

4. 3. 2010
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: 115393
4. 3. 2010

Již tento pátek od dvaceti hodin se mohou majitelé HD boxů těšit na poutavé dokumenty britské televize BBC na obrazovce České televize. Ta je totiž nabídne vždy tento den ve vysokém rozlišení obrazu (HDTV) na pozici ČT HD. Jako první je přichystán Yellowstonský národní park přinášející okouzlující obrazy ročních období, krajiny a zvířat z nejstaršího národního parku na světě, přiblížil redaktor tiskového oddělení ČT Štěpán Janda.

UX DAy - tip 2

DOKUMENT: Rozpis vysílání jednotlivých dokumentů v HDTV na obrazovce ČT (PDF, 143 kB)

Následovat bude od 26. března třídílný cyklus Tajemství života slonů natočený v Keni. Od 16. Dubna bude dalších šest pátečních večerů vyhrazeno seriálu Fascinující proměny přírody. Diváci však musí počítat s krátkou pauzou během MS v hokeji. Prázdninové páteční večery na ČT 2 pak budou patřit dokumentům ve standardním rozlišení. Od září se do vysílání vrátí nativní vysoké rozlišení HD, když páteční večery na ČT2 opanují série Život na zemi a řada dalších přírodopisných snímků, doplňuje Janda.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).