Hlavní navigace

Banner z aplikace na Facebooku dovedl uživatele k falešnému antiviru

14. 4. 2010
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Zneužitelnost internetový reklamních systémů pří šíření malwaru dokladuje případ jednoho banneru z aplikace Farm Town na komunitním serveru Facebook, která údajně eviduje devět milionů uživatelů měsíčně. Reklamní proužek propagující elektronické pohlednice ve skutečnosti uživatele přivedl přes několik přesměrování až na web, kde byl nabídnut zástupce tzv. falešných antivirů. Tvůrci aplikace výskyt závadného banneru potvrdili, ale incident označili za neškodný s tím, že dobrý antivir uživatele…

Zneužitelnost internetový reklamních systémů pří šíření malwaru dokladuje případ jednoho banneru z aplikace Farm Town na komunitním serveru Facebook, která údajně eviduje devět milionů uživatelů měsíčně. Reklamní proužek propagující elektronické pohlednice ve skutečnosti uživatele přivedl přes několik přesměrování až na web, kde byl nabídnut zástupce tzv. falešných antivirů. Tvůrci aplikace výskyt závadného banneru potvrdili, ale incident označili za neškodný s tím, že dobrý antivir uživatele před tímto útokem ochrání.

Sandi Hardmeier, který na problémový banner upozornil, ale nesouhlasí s takovým hodnocením incidentu. Je prý zklamán, že se tvůrci aplikace Farm Town snaží problém bagatelizovat. Banner do aplikace prošel přes Cubics.com od nizozemské agentury AdSeven Media, kterou už údajně provozovatelé Cubics.com od reklamní sítě odstřihli. Problémy s bezpečnostně-závadovými inzeráty v minulosti potkaly Google, Microsoft i Yahoo. Do systému Google AdWords pronikla právě i nabídka falešného antiviru. (ComputerWorld­.com)

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor je nezávislý novinář a publicista věnující se informatice, elektronice a telekomunikacím. V těchto oborech i podniká. Se serverem Lupa.cz spolupracuje již řadu let jako externí redaktor.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).