Hlavní navigace

Barrandov Muzika odhalila trumfy proti Šlágr TV, cílit chce i na milovníky country

29. 8. 2015
Doba čtení: 5 minut

Sdílet

TÝDENNÍ REVIZE – Nová stanice bude k dispozici v Regionální síti 8 Českých Radiokomunikací, satelitu Astra i u kabelových operátorů. Odstartuje přesně za týden.

Barrandov Muzika má licenci, odstartuje 5. září

Čtvrtý televizní kanál skupiny Empresa Media, stanice Barrandov Muzika, odstartuje příští sobotu, tedy 5. září. V pátek o tom informoval provozovatel kanálu. Program bude k dispozici v Regionální síti 8 Českých Radiokomunikací, v nabídce satelitního operátora Skylink, v kabelové síti UPC Česká republika i IPTV síti společnosti O2 Czech Republic. Barrandov Muzika chce nabízet nejen dechovku, ale i country nebo oblíbené šlágry. Stanice doplní stávají portfolio Empresa Media, která čítá kanály TV Barrandov, Barrandov Plus a Kino Barrandov.

Velice nás těší, že rozšiřujeme naše „televizní řady“ o nový kanál, který je zaměřen převážně na hudební pořady. Nová televizní stanice Barrandov Muzika se zaměří na žánrovou i lidovou hudbu prověřenou časem. Divákům přinese hudební produkci, která oslovuje nejen starší generaci, ale v novém aranžmá také mladší věkové skupiny. Věřím, že stejně jako naše další televizní stanice, kterými jsou TV Barrandov, Kino Barrandov a Barrandov Plus, si i nový kanál Barrandov Muzika získá své diváky, a bude je opravdu bavit, uvedl Jaromír Soukup, který je zároveň jednatelem nové stejnojmenné firmy.

Lukáš Polák: Barrandov Muzika odstartuje 5. září, bude v multiplexu Radiokomunikací i Skylinku

Lukáš Polák: Barrandov Muzika získala licence, vysílat bude v DVB-T i na satelitu

Podoba loga televize Barrandov Muzika u klipů zveřejněných na webu nové stanice
Autor: repro foto Barrandov Muzika

Podoba loga televize Barrandov Muzika u klipů zveřejněných na webu nové stanice

Nova odhalila své podzimní taháky

Skupina Nova na své podzimní tiskové konferenci představila nejen programové schéma následujících měsíců, ale oznámila také přípravu několika nových formátů pro rok 2016. Podzim na TV Nova bude patřit především dvěma velkolepým reality show: v SuperStar hvězdná porota odhalí největší hudební talenty a MasterChef Česko odstartuje kariéru nejlepších českých domácích kuchařů.

Jsem rád, že divákům můžeme představit tak silné programové schéma, ve kterém nabídneme pestrou skladbu oblíbených pořadů i premiérových show. Soustředíme se i na další investice do programu a připravujeme další sérii úspěšné Policie Modrava a volné pokračování kriminálního seriálu Expozitura. S produkcí začínáme také u tří úplně nových seriálů a dvou komediálních sérií. Navíc připravujeme novou reality show a zábavní pořady, uvedl Christoph Mainusch, generální ředitel a jednatel skupiny Nova. V plném proudu už je natáčení nového komediálního seriálu Na vodě, na kterém pracuje známý producent a režisér Milan Cieslar. Diváci se mohou těšit například na Lukáše Langmajera, Tomáše Kluse a Veroniku Kubařovou, přiblížila Alex Ruzek, programová ředitelka skupiny Nova.

Lukáš Polák: Nova chystá další kriminálku a pokračování Expozitury, podzim bude ve znamení „klasiky“

Fajnrock TV mění svůj název na Slušnej kanál

Tematická stanice Fajnrock TV, kterou je možné kromě kabelových a IPTV sítí naladit také v Praze díky Regionální síti 4 společnosti Prague Digital TV, může změnit svůj název z Fajnrock TV na Slušnej kanál. Televize by tak pod novým názvem vystupovala k veřejnosti se stejným jménem jako hudební klub na pražském Žižkově, který provozuje její majitel a kromě klasické restaurace tu nabízí i vystoupení méně známých kapel, případně nových talentů, které se taktéž objevily ve vysílání Fajnrock TV.

Připravovaná změna názvu se již projevila ve vysílání. Podle pozorování serveru DigiZone.cz se podoba loga mění. Objevuje se zde nejen původní identifikátor, ale i jeho nová podoba, která obsahuje právě označení „Slušnej kanál“, jehož součástí je pak i označení samotného programu. V nabídce pozemní digitální televize je Fajnrock TV šířena od 15. listopadu 2013 a jejím přímým konkurentem je hudební kanál Rebel ostravského podnikatele a bubeníka kapely Citrón Radima Pařízka. Ten vysílá celoplošně díky multiplexu 4.

Lukáš Polák: Fajnrock TV se promění na Slušnej kanál, změna se již projevila ve vysílání

Vedle klasické podoby loga se nově objevuje ve vysílání i jeho kruhová podoba kladoucí důraz na název "Slušnej kanál"
Autor: repro foto Fajnrock TV

Vedle klasické podoby loga se nově objevuje ve vysílání i jeho kruhová podoba kladoucí důraz na název „Slušnej kanál“

Stručně

Provozovatel nového tematického kanálu O2 Sport, společnost O2 Czech Republic, může rozšířit počet multidimenzí – zjednodušeně řečeno počet v jednu chvíli šířených kanálů – z pěti na osm. Vyplývá to z aktuálního zápisu Rady pro rozhlasové a televizní vysílání (RRTV), která udělila telekomunikační firmě licence pro kanály O2 Sport 6, O2 Sport 7 a O2 Sport 8.

Lukáš Polák: O2 Sport rozšíří počet multidimenzí na osm, má licenci pro další tři kanály

S novou podobou publicistických pořadů vstoupí do podzimní sezóny televize Nova. Divákům se v novém kabátě představí pořady Víkend, Koření i lifestylová show Prásk! Proměnou prošla také podoba znělky Volejte Novu, publicistické Střepiny obohatí několik nových rubrik. Změnu oznámila mediální skupina pouhý den předtím, než odhalila své podzimní programové novinky.

Lukáš Polák: Nova inovuje svoje publicistické pořady, dostanou nové studio i vizuál

Telekomunikační společnost O2 Czech Republic, která je největším poskytovatelem IPTV připojení na našem trhu, v současné době nepřipravuje zpravodajkou televizi. V rozhovoru pro Hospodářské noviny to uvedl Jindřich Fremuth, ředitel Consumer Division firmy O2. 

Lukáš Polák: Operátor O2: Příprava zpravodajského kanálu jsou nepodložené spekulace

Za nejpoužívanější Video On Demand službu v České republice a na Slovensku se prohlásila ve středu videotéka HBO GO od prémiového filmového kanálu HBO. Zhruba ve stejnou dobu tentýž krok provedla na své tiskové konferenci k podzimním novinkám skupina Nova, a to v případě svoji videotéky Voyo.

Jan Potůček: Jsme nejpoužívanější VOD službou v Česku, tvrdí HBO GO. Ne, jsme to my, říká Voyo

Televize Prima zítra vstoupí do podzimní sezóny oficiálně i svým novým vizuálem, který bude diváky provázet v následujících měsících. Stanice opět sází na své tváře, mezi nimiž nebudou chybět Gabriela Kratochvílová, Roman Šebrle, Klára Doležalová, Karel Voříšek (Zprávy FTV Prima) a další.

Lukáš Polák: Prima bude mít od zítra podzimní vizuál, opět vsadila na vlastní tváře

Tipy C

Švédská skupina MTG, která v České republice spoluvlastní mediální skupinu Prima, jež je provozovatelem stanic Prima, Prima Cool, Prima love a Prima Zoom, v pondělí oznámila start restrukturalizačního programu. Ten bude zahrnovat i propuštění přibližně tří stovek zaměstnanců.

Lukáš Polák: Spolumajitel Primy, skupina MTG, propustí stovky lidí. Česka se změny nedotknou

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).