Hlavní navigace

Televize Barrandov odvysílá 75 nových dílů Šmoulů, poprvé v češtině

24. 9. 2010
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: 115393
24. 9. 2010

Novou sérii animovaného seriálu Šmoulové začala dabovat do češtiny digitální televize Barrandov. Od 4. října se tyto díly objeví ve večerním pásmu pro děti Animáček, které Barrandov vysílá každý den od 18:55 hod. a díky němuž je v hlavním vysílacím čase od 19 do 23 hodin třetí nejsledovanější českou televizí u dětí ve věku od čtyř do čtrnácti let.

K TÉMATU: Nasadíme Šmouly proti Televizním novinám, říká ředitelka TV Barrandov

BRAND24

Jde o novou řadu oblíbeného seriálu pro celou rodinu, která se v České republice dosud nevysílala, sdělil marketingový ředitel Barrandova Janis Sidovský. V seriálu se objeví nové hlasy. Roli vypravěče se ujme Josef Dvořák, Šmoulinku dabuje Andrea Elsnerová, taťku Šmloulu Oldřich Vlach a Gargamela Zbyšek Pantůček. Z původní verze zůstali dabéři Petr Oliva (Mlsoun) nebo Jiří Prager (Koumák), dodal Sidovský.

Barrandov nadabuje do češtiny 75 nových epizod o stopáži 25 minut. Šmoulové vznikli už v roce 1958 v Belgii, v tuzemsku je vysílala začátkem 90. let minulého století Česká televize. Čeští diváci ale znali tyto postavičky modrých skřítků už dříve z vysílání Polské televize, která je vysílala pod názvem Smerfové.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor je šéfredaktorem serveru o digitálním vysílání DigiZone.cz a redaktorem týdeníku Reflex.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).