Hlavní navigace

Nový bavorský DVB-T multiplex na 42. kanálu lze zachytit i v Praze

20. 10. 2011
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Autor: 322915
20. 10. 2011

Digitální signál z bavorského vysílače Hoher Bogen, který byl včera přeladěn z pásma VHF (kanály 1 až 12) do UHF (21 až 69), lze zachytit také v hlavním městě Praze. Serveru DigiZone.cz se podělil se zkušenostmi s příjmem jeho čtenář Pavel Bárta, který dodal také jako důkaz čtyři fotografie obrazovek, kde na každé z nich je jeden program této sítě. Vysílače Hoher Bogen a Hohe Linie jsou posledními, které ve VHF pásmu fungovaly.

ebf - partner 1

K TÉMATU: Bavorsko zveřejnilo podrobnosti o přeladění DVB-T vysílačů v pásmu VHF

Podle pozorování je signál v Praze slabší, než tomu bylo na původním 7. kanálu a nedosahuje takové kvality jako sousední multiplex na kanálu 28, přesto je ho možné sledovat. Poznatek, se kterým se Bárta podělil, pochází z jihoměstské části Chodov. Stále je možné na vyvýšených místech Prahy, s výhledem na jihozápad, dálkově přijímat bavorské vysílání, potvrzuje Bártova slova čtenář DigiZone.cz s přezdívkou Pamětník. Možnost přijímat ve vybraných oblastech hlavního města hned dva bavorské terestrické multiplexy jistě přivítají jistě zájemci o dálkový příjem. Příjem DVB-T od našich západních sousedů byl potvrzen také v Libuši.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).