Hlavní navigace

Bernstein Research: lidé nechtějí mobily s Windows Phone

30. 8. 2012
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Podle Pierra Ferragu, analytika společnosti Bernstein Research, pramení slabé prodeje telefonů s operačním systémem Windows Phone z dlouhodobého nezájmu spotřebitelů o tuto platformu. Naše průzkumy ukazují, že slabé prodeje mobilních telefonů s operačním systémem Windows Phone pramení z hlubokého a trvalého nezájmu spotřebitelů o tento produkt. Přes opakované úsilí výrobců (Nokia, ale i Samsung nebo HTC) a mobilních operátorů vytvořit alternativu k Androidu a iOS na bázi Windows, navzdory…

Podle Pierra Ferragu, analytika společnosti Bernstein Research, pramení slabé prodeje telefonů s operačním systémem Windows Phone z dlouhodobého nezájmu spotřebitelů o tuto platformu.

Naše průzkumy ukazují, že slabé prodeje mobilních telefonů s operačním systémem Windows Phone pramení z hlubokého a trvalého nezájmu spotřebitelů o tento produkt. Přes opakované úsilí výrobců (Nokia, ale i Samsung nebo HTC) a mobilních operátorů vytvořit alternativu k Androidu a iOS na bázi Windows, navzdory zahájení prodeje telefonů s OS Windows s velmi dobrými funkcemi, navzdory silné marketingové podpoře, zůstává Windows Phone na trhu smartphonů velmi slabým hráčem, když drží méně než 5 procent trhu, uvedl Ferragu.

Podle něj není možné očekávat, že by se postavení Windows Phone v dohledné době nějak výrazně zlepšilo a to ani v souvislosti s plánovaným představením nových smartphonů značky Nokia s Windows Phone 8, ke kterému by mělo dojít 5. září.

MMF24

Nezájem spotřebitelů o telefony s operačními systémy Windows je dlouhodobý. Dokládají to naše globální marketingové průzkumy z posledních let. Je velmi nepravděpodobné, že by se situace Windows v oblasti mobilních telefonů nějak zásadně změnila, prohlásil Ferragu.

Zdroj: BGR

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Internetové novinařině se věnuje od roku 2005, kdy začal jako redaktor pracovat pro vydavatelství Internet Info.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).