Hlavní navigace

Bezplatný Microsoft Security Essentials už i v české verzi

18. 2. 2010
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Microsoft zpřístupnil českou a slovenskou verzi svého bezplatného antivirového programu Microsoft Security Essentials. Ostrá verze v angličtině a několika dalších jazycích vyšla už loni v září. Nyní je bezplatný antivir Microsoftu oficiálně dostupný i pro uživatele z České republiky. Dříve byli (někteří) čeští zájemci o stažení odmítnutí hláškou Not available in your country or region. Microsoft Security Essentials v portfóliu Microsoftu nahrazuje službu Windows Live OneCare a podporuje Windows…

Microsoft zpřístupnil českou a slovenskou verzi svého bezplatného antivirového programu Microsoft Security Essentials. Ostrá verze v angličtině a několika dalších jazycích vyšla už loni v září. Nyní je bezplatný antivir Microsoftu oficiálně dostupný i pro uživatele z České republiky. Dříve byli (někteří) čeští zájemci o stažení odmítnutí hláškou Not available in your country or region. Microsoft Security Essentials v portfóliu Microsoftu nahrazuje službu Windows Live OneCare a podporuje Windows XP a vyšší.

Microsoft Security Essentials poskytuje ochranu před obvyklým malwarem včetně spywaru. K dispozici je jak ochrana v reálném čase, tak možnost prověřit soubory a složky na pevném disku nastavitelným testem. Test je možné spouštět na vyžádání nebo v pravidelných intervalech. Podporováno je prověřování vyměnitelných médií po připojení k počítači resp. vložení do mechaniky. U recenzentů bezplatný antivir od Microsoftu zabodoval hlavně minimální zátěží systémových prostředků a jednoduchým ovládáním.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor je nezávislý novinář a publicista věnující se informatice, elektronice a telekomunikacím. V těchto oborech i podniká. Se serverem Lupa.cz spolupracuje již řadu let jako externí redaktor.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).