Hlavní navigace

Bližší informace k českému MTV by měly být známy do konce měsíce

22. 2. 2008
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Autor: 115393
22. 2. 2008

Minulý týden udělila Rada pro rozhlasové a televizní vysílání (RRTV) společnosti Mina Media licenci k provozování programu MTV Adria šířeného prostřednictvím družice. Mezi lokalitami, kterých se to týká, je Slovinsko, Chorvatsko, Srbsko, Bosna a Hercegovina, Černá Hora, Makedonie, Albánie, Bulharsko a také Česká republika a Slovensko. Více se toho případní zájemci o kanál ze zápisu rady nedozvěděli.

K TÉMATU: Balkánská verze hudebního kanálu MTV začne vysílat pro Česko

Server DigiZone.cz se proto obrátil na jednatelku společnosti Mina Media v České republice Barborou Brühlovou, aby jí položil pár otázek. Proč chce společnost, která se podle obchodního rejstříku zabývá pronájmem nemovitostí, bytů a nebytových prostor, provozovat televizní kanál z rodiny MTV? Kde bude televize vysílat a kdy odstartuje? Zástupkyni kyperské společnosti v Česku jsme sice zastihli, ale moc sdílná nebyla.

WT100

ČTĚTE TAKÉ: Hudební kanál MTV od října s maďarskou verzí. Kdy bude česká?

Do konce února by se měl zahraniční investor k věci vyjádřit sám. Nejsem oprávněna vám sdělit jakékoliv informace, řekla Brühlová. MTV Adria lokalizované mj. do české mutace by mělo podle neoficiálních informací odstartovat v první polovině tohoto roku. Jak potvrdil některým médiím předseda RRTV Václav Žák, postupně budou nabíhat dabingy a titulky v národních jazycích.

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).