Hlavní navigace

Blogger.com: bloggeři napíší 270 000 slov každou minutu

19. 6. 2009
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Nejen instant-messaging od Microsoftu letos slaví deset let své existence. V srpnu se téhož výročí dočká i služba Blogger.com. Google, jemuž oblíbená blogovací služba už několik let patří, říká, že tamní blogy zachycují velmi zajímavé příběhy. Z poslední doby zmiňuje jako důkaz třeba živé zpravodajství z Íránu nebo deník dobrodružky veslující z Hawaje do Austrálie. Google chce u příležitosti desátých narozenin služby Blogger.com zmapovat zpětně podobné zajímavé blogy. Zájemci se mohou přihlásit…

Nejen instant-messaging od Microsoftu letos slaví deset let své existence. V srpnu se téhož výročí dočká i služba Blogger.com. Google, jemuž oblíbená blogovací služba už několik let patří, říká, že tamní blogy zachycují velmi zajímavé příběhy. Z poslední doby zmiňuje jako důkaz třeba živé zpravodajství z Íránu nebo deník dobrodružky veslující z Hawaje do Austrálie. Google chce u příležitosti desátých narozenin služby Blogger.com zmapovat zpětně podobné zajímavé blogy. Zájemci se mohou přihlásit prostřednictvím jednoduchého formuláře.

Službu Blogger.com vyvinula a první čtyři roky provozovala společnost Pyra Labs. Tu v roce 2003 koupil Google. Tehdy šlo o významnou akvizici. Od té doby Google na Blogger.com udělal hodně změn a v roce 2007 konečně přišla i česká lokalizace. Podle čerstvé statistiky bloggeři na Blogger.com napíší každou minutu 270 000 slov. Dvě třetiny uživatelů pocházejí ze zemí mimo severoamerický region. Nejvíce na Blogger.com blogují lidé ze Spojených států a dále z Brazílie, Turecka, Španělska, Kanady a Velké Británie. Podle uživatelských profilů je mezi bloggery nejoblíbenějším sportem fotbal (ten náš evropský, nikoliv americký). (The Official Google Blog)

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor je nezávislý novinář a publicista věnující se informatice, elektronice a telekomunikacím. V těchto oborech i podniká. Se serverem Lupa.cz spolupracuje již řadu let jako externí redaktor.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).