Hlavní navigace

Blu-ray bude mít protrženou ochranu

20. 3. 2008
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: 115393
20. 3. 2008

V souboji proti konkurenčnímu formátu zvítězil, v boji proti pirátům ho ale pravděpodobně čeká porážka. Řeč je o formátu Blu-ray, jmenovitě o jeho bezpečnostní ochraně BD+. Jakkoli právě její neoblomnost mohla být jedním z důvodů, proč filmová studia upřednostnila Blu-ray před konkurenčním HD DVD, nakonec ani ona neodolá. Slibuje to alespoň uskupení Slysoft, tvůrce programu AnyDVD HD. Informaci přinesl server TVfreak.cz.

ČTĚTE TAKÉ: Průvodce digitálním vysíláním (40.): Budoucností domácího videa je Blu-ray

BRAND24

Slysoft již delší dobu sliboval, že i tuto ochranu brzy překoná a načasoval si to velmi dobře. Krátce poté, co se vlády ujal Blu-ray oznámil, že nová verze AnyDVD HD překoná i BD+ ochranu, uvádí TVfreak.cz a dodává: Snaha o formát, který půjde přehrát, ale nepůjde zkopírovat, tak opět přišla vniveč. Historie nás učí, že to tak bude vždy. Slysoft nicméně upozorňuje, že součásná BD+ ochrana na discích nevyužívá všech možností ochrany. Slysoft to ale bere jako výzvu a předpokládá, že je jen otázkou času, než dojde k prolomení ochrany i na budoucích Blu-ray discích.

Program má podle serveru TVfreak.cz jinak umět vše jako předchůdce. Vypne ochranu, povolí přehrávání na digitálních výstupech bez HDCP a dovolí zkopírovat UDF 2.5 souborový systém na HD DVD a Blu-ray bez instalace ovladače ve Windows XP.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor pracoval do ledna 2011 ve zpravodajství TV Z1. V redakci DigiZone.cz působil od startu v říjnu 2005 do dubna 2008 jako redaktor, pak i zástupce šéfredaktora.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).