Hlavní navigace

Britští rodiče budou moci chatovat s učiteli svých dětí

2. 1. 2007
Doba čtení: do minuty

Sdílet

Britská vláda se rozhodla zefektivnit a zkomfortnit komunikaci mezi školami a rodiči žáků formou elektronické komunikace. Školy budou rodičům zasílat informace nejen o prospěchu a docházce jejich dětí formou e-mailů či SMS zpráv. Ve hře je i chat rodičů s pedagogy. Při komunikaci by mohly být využity blogy a ke slovu by se mohl dostat i podcasting. Technologické zázemí prý díky modernizaci zařízení škol v posledních letech již existuje a rodiče mají o studijní výsledky dětí zájem, takže v…

Britská vláda se rozhodla zefektivnit a zkomfortnit komunikaci mezi školami a rodiči žáků formou elektronické komunikace. Školy budou rodičům zasílat informace nejen o prospěchu a docházce jejich dětí formou e-mailů či SMS zpráv. Ve hře je i chat rodičů s pedagogy. Při komunikaci by mohly být využity blogy a ke slovu by se mohl dostat i podcasting. Technologické zázemí prý díky modernizaci zařízení škol v posledních letech již existuje a rodiče mají o studijní výsledky dětí zájem, takže v budoucnu by prý podobné zatím alternativní komunikační kanály mohly nahradit běžné třídní schůzky. (BBC News)

Autor článku

Autor je nezávislý novinář a publicista věnující se informatice, elektronice a telekomunikacím. V těchto oborech i podniká. Se serverem Lupa.cz spolupracuje již řadu let jako externí redaktor.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).