Hlavní navigace

Proč ICQ zajímá, jestli bylo dřív vejce nebo slepice?

24. 4. 2008
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Pro odlehčení trochu netradiční zprávička. Zaznamenali jsme z řad našich čtenářů několik dotazů, proč se instalační program instant-messagingového klienta ICQ 6 při jednom z poslední kroků instalace ptá, jestli bylo dřív vejce nebo slepice. Odpověď přitom neměla na samotný instalovaný software žádný viditelný vliv. Vysvětlení poskytuje až dnešní tisková zpráva. Šlo o netradiční (a dlužno dodat, že i dosti kuriózní) průzkum, který probíhal od dubna 2007 do dubna 2008 v Evropě, na Středním…

Pro odlehčení trochu netradiční zprávička. Zaznamenali jsme z řad našich čtenářů několik dotazů, proč se instalační program instant-messagingového klienta ICQ 6 při jednom z poslední kroků instalace ptá, jestli bylo dřív vejce nebo slepice. Odpověď přitom neměla na samotný instalovaný software žádný viditelný vliv. Vysvětlení poskytuje až dnešní tisková zpráva. Šlo o netradiční (a dlužno dodat, že i dosti kuriózní) průzkum, který probíhal od dubna 2007 do dubna 2008 v Evropě, na Středním východě, v Asii a v Severní i Jižní Americe. Zúčastnilo se jej 27 milionů lidí z 200 zemí. A výsledek? Celkem 53 procent odpovědělo, že první byla slepice. Vejci přičítá prvenství 47 procent účastníků průzkumu.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor je nezávislý novinář a publicista věnující se informatice, elektronice a telekomunikacím. V těchto oborech i podniká. Se serverem Lupa.cz spolupracuje již řadu let jako externí redaktor.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).