Hlavní navigace

Bývalá ředitelka Public TV Renata Pešková rozjíždí další televizi

21. 9. 2011
Doba čtení: 2 minuty

Sdílet

Autor: 115393
21. 9. 2011

Televize Public, která ukončila vysílání s velkými dluhy na počátku června letošního roku, bude mít, zdá se, skutečně svého následovníka, jak slibovala její bývalá ředitelka Renata Pešková. Podle informací serveru DigiZone.cz by měla na počátku října odstartovat nová stanice STIL TV. Ta se má objevit na satelitu Astra, pozice 23,5 stupně východně, a také v kabelové síti společnosti UPC Česká republika.

K TÉMATU: Zadlužená TV Public se spojí s další chystanou televizí, od září změní název

Mohu potvrdit, že se zástupci televize jednala společnost Towercom (technický operátor satelitní služby Skylink na Slovensku, pozn. red.), ale jak jednání dopadla, mi není známo, uvedl výkonný ředitel Skylinku Jaromír Glisník s tím, že program měl být šířen v režimu free-to-air, tedy nekódovaně. Jednání s televizí STIL TV potvrdil DigiZone.cz také mluvčí UPC František Malina. Jednáme s nimi a v dohledné době by mohly být známy další informace, uvedl Malina.

NEPŘEHLÉDNĚTE: Televize Public definitivně skončila. Kolik komu dluží?

V managementu televize je také bývalá ředitelka stanice Public TV Renata Pešková, není ovšem jasné, jaký post bude v novém působišti zastávat. Chtěla bych se distancovat od informací, které jste v minulosti napsali o Public TV, a proto se nechci k tomuto projektu vyjadřovat, vzkázala DigiZone.cz stručně Pešková. Obchodní rejstřík uvádí jako jednatele společnosti TPMC, která je držitelem licence, Petra Pohla, který je zároveň jedním ze tří společníků. Podle informací na internetu se má na STIL TV opět objevit například Public Limuzína nebo Rockparáda. Oba se v minulosti vysílaly právě na Publicu.

WT100

ČTĚTE TAKÉ: Suplovali jsme ČT, říká o Up.Parádě na Public TV Václav Upír Krejčí

Po čtyřech letech vysílání se Televize Public dočká zásadních změn. V současné době probíhají konečná jednání o propojení dvou televizních projektů, které svým spojením vytvoří pro Českou republiku inovativní televizní médium. Změny se pochopitelně dočká i koncepce současného vysílání televize Public, uvedla koncem března letošního roku Renata Pešková, tehdy ještě jako ředitelka dnes již neexistující stanice. Jako o možném partnerovi této stanice se delší dobu spekulovalo o chystané televizi Pohoda, za kterou měl stát úspěšný moravský podnikatel Radim Pařízek.

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).