Hlavní navigace

Bývalý šéf rádií Bonton, Country a Hey ohlásil kandidaturu na ředitele ČRo

17. 8. 2009
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: 115393
17. 8. 2009

O post generálního ředitele Českého rozhlasu se kromě nynějšího Richarda Medka hodlá ucházet i Jan Zilvar, který v minulosti vedl několik soukromých rádií počínaje Bontonem a konče celou sítí Rádií Hey. Zilvar potvrdil svou kandidaturu pro Lidové noviny, hodlá jí podat do konce měsíce.

Dnes si jdu požádat o lustrační osvědčení a jednatřicátého předložím projekt, potvrdil Zilvar, který nastínil své představy o kandidátském projektu i o fungování Českého rozhlasu. Český rozhlas je personálně přebujelá instituce s nepřehledným způsobem řízení a nepřehlednou nabídkou. Chci se zaměřit na následující čtyři témata – efektivitu nákladů, revizi kmitočtového spektra frekvencí veřejnoprávního rádia, zpřehlednění a zjednodušení programové skladby jednotlivých okruhů rozhlasu, podobně jako to mají srovnatelné instituce v Německu či Rakousku, uvedl pro LN.

BRAND24

Zajímavostí je, že Zilvar do února letošního roku s rozhlasem externě spolupracoval. Na analyticko-publicistické stanici ČRo 6 moderoval týdeník Zaostřeno na média. Spolupráce podle jeho slov skončila z iniciativy bývalého ředitele ČRo Václava Kasíka, který byl nedávno sám odvolán.

Jan Zilvar začínal na manažerských postech v pražském Rádiu Bonton, které řídil v období let 1995 – 1998. V letech 2001 – 2006 byl ředitelem Country rádia, poté nastoupil na stejnou pozici do sítě rádií Hey, které šéfoval do roku 2007.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor byl šéfredaktorem severu Digitálně.tv, oficiálního státního informačního webu k přechodu na digitální televizní vysílání. V minulosti vedl internetové deníky RadioTV.cz a RadioTV.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).