Hlavní navigace

Část aktiv majitele zpravodajské Z1 chce koupit skupina PPF

30. 1. 2009
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: 115393
30. 1. 2009

Skupina PPF se podle serveru Euro.cz připravuje na nákup části aktiv (majetku podniku) československé společnosti J&T, která je majitelem digitální zpravodajské televize Z1. Ta totiž chystá výraznou reorganizaci svého majetku. Jedna z firem ze skupiny PPF by přitom měla ovládnout zhruba čtyřicetiprocentní podíl ve firmě J&T, což představuje cenu přibližně šesti miliard korun. Informaci deníku Euro vedení firmy potvrdilo, ale blíže se k ní nevyjádřilo.

Tato transakce může vést k tomu, že PPF dodá finance na další expanzi, což by bylo pro obě strany velmi pozitivní. Opačným extrémem by bylo to, že nedostatek financí a tlak věřitelů mohl donutit J&T k nalezení partnera. To by znamenalo, že se tato skupina ocitla ve významných problémech, konstatoval Pavel Capouch z CN Finance. Celkový příjem J&T z transakce by měl dosáhnout 12 až 13 miliard korun. Skupina kontroluje několik firem na Slovensku a v ČR, v dalších má menšinové podíly.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).