Hlavní navigace

Čechy a Moravu pokryl další polský vysílač tamního multiplexu 1

7. 5. 2012
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

V Polsku se postupně rozšiřují testy tamního pozemního multiplexu 1 na další lokality. V pátek se rozšířily konkrétně i do Klodzka. Vysílač Czarna Góra pokrývá svým signálem i část našeho území.

Minulý týden v pátek byly rozšířený testy polského pozemního multiplexu 1 do dalších šesti lokalit. V tuto chvíli by tedy měl být k dispozici signál této sítě již z dvaceti nových vysílačů. Těmi nejzajímavějšími pro české diváky jsou mimo jiné oblasti Opole / Chrzelice, Częstochowa / Wręczyca a Wrocław / Ślęża. Co se týká v pátek spuštěných vysílačů, atraktivní je zejména lokalita Kłodzko / Czarna Góra, jejíž signál by mělo být možné zachytit v části východních Čech a na severní Moravě.

Tipy C

MAPA POKRYTÍ: Předpokládaný zásah území polským vysílačem Kłodzko / Czarna Góra

Signál vysílače Kłodzko / Czarna Góra je šířen na kanálu 55 výkonem 20 kW, takže jeho příjem ve vzdálenějších lokalitách nepřipadá do úvahy ani kvalitní anténní soustavou. Na kanálu 55 už je v Čechách šířen z vysílače Ústí nad Labem – Buková hora multiplex 3, a to výkonem 100 kW. Z lokality Kłodzko / Czarna Góra už je možné přijímat signál tamní komerční sítě 2 na kanálu 58 (i ten je v Čechách obsazen DVB-T z Bukové hory). V multiplexu 1 vysílají kanály TVP 1, TVP 2, TVP Info, Polo TV, Eska TV, ATM Rozrywka TV a T-TV.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).