Hlavní navigace

Celostátní rozhlasovou jedničkou je nadále Impuls, z regionálních stanic vítězí Blaník

9. 8. 2012
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

V horizontu měsíců se dá počítat s tím, že svou pozici bude posilovat i regionální Country Radio, které získalo v poslední době řadu nových kmitočtů. V úterý spustilo své vysílání na Benešovsku.

Ani v prvním pololetí se nic nezměnilo na oblíbenosti českých rozhlasových stanic. Nejposlouchanějším celoplošným rádiem zůstává Impuls, který získal 1 042 tisíc posluchačů. Druhá je Frekvence 1 s 935 tisíci posluchači a na třetím místě se umístila Evropa 2, nejoblíbenější rádio mladých, s 890 tisíci posluchači. Vyplývá to s výsledků poslechovosti Radio Projekt, které dnes na svých webových stránkách zveřejnila agentura Median.

BRAND24

DOKUMENT: Poslechovost českých rozhlasových stanic v 1. pololetí roku 2012

Nejposlouchanější stanici Českého rozhlasu zůstává nadále jeho první okruh Radiožurnál, který si denně pustí 710 tisíc posluchačů. Naopak nejméně poslouchanou rozhlasovou stanicí ČRo je D-dur zaměřený čistě na vážnou hudbu. Denně si ho pustí pouze pět tisíc posluchačů. Nejposlouchanějším regionálním rádiem zůstává nadále Blaník se značným náskokem nad Rádiem Čas. Blaník si pustí denně 606 tisíc posluchačů. Country Rádio má 255 tisíc posluchačů, ovšem v poslední době získalo řadu nových kmitočtů a dá se počítat s tím, že svou pozici bude posilovat.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).