Hlavní navigace

Cena Evropského parlamentu za žurnalistiku 2010: Jiří Peterka uspěl v národním kole

14. 10. 2010
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Jiří Peterka, s jehož články se můžete pravidelně zde na Lupě setkávat, se zařadil mezi národní vítěze novinářské soutěže Cena Evropského parlamentu za žurnalistiku 2010. V kategorii internetových autorů uspěl s článkem Neelie Kroesová půjde na grilování ještě jednou, který vyšel právě zde na Lupě. V národním kole z České republiky uspěli ještě Daniel Kortschak z Českého rozhlasu, Aleš Gongol z České televize a Luboš Palata z Lidových novin.

Jiří Peterka, s jehož články se můžete pravidelně zde na Lupě setkávat, se zařadil mezi národní vítěze novinářské soutěže Cena Evropského parlamentu za žurnalistiku 2010. V kategorii internetových autorů uspěl s článkem Neelie Kroesová půjde na grilování ještě jednou, který vyšel právě zde na Lupě. V národním kole z České republiky uspěli ještě Daniel Kortschak z Českého rozhlasu, Aleš Gongol z České televize a Luboš Palata z Lidových novin.

Cena Evropského parlamentu za žurnalistiku se uděluje novinářům, kteří významně přispěli k objasnění hlavních evropských otázek nebo k lepšímu pochopení institucí nebo politik Evropské unie. Uděluje se v duchu dodržování svobody sdělovacích prostředků a pluralismu a v rámci snahy Evropského parlamentu o zlepšení komunikace mezi institucemi EU a evropskými občany. Letošní ročník je již třetím.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor je nezávislý novinář a publicista věnující se informatice, elektronice a telekomunikacím. V těchto oborech i podniká. Se serverem Lupa.cz spolupracuje již řadu let jako externí redaktor.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).