Hlavní navigace

iDNES.cz: Zdeněk Bakala může být blízko odkoupení Centrum Holdings

14. 3. 2013
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Fond Warburg Pincus se už od loňska chce zbavit celé mezinárodní skupiny Centrum.cz Holdings B.V. Původně za ni prý požadoval dvě miliardy korun.

Podle iDNES.cz se možná přiblížil prodej Centrum Holdings. O zájmu fondu Warburg Pincus prodat celé Centrum.cz Holdings se ví od června 2012.

iDNES tvrdí, že podle jeho zdrojů jsou jednání nejdále se Zdeňkem Bakalou. Jako o dalších možných zájemcích se od počátku psalo také o Andreji Babišovi nebo o vydavatelství Ringier Axel Springer. Ve hře byl také někdejší spoluzakladatel Centra Ondřej Tomek.

Zdeňku Bakalovi nyní patří vydavatelství Economia, které vydává Hospodářské noviny (a server IHNED.cz) či týdeník Respekt. Na mediálním poli by se tedy pod stejného vlastníka dostal internetový deník Aktuálně.cz. Kromě něj Centrum experimentuje s výhradně placeným a pouze internetovým Insiderem. Pro kupce by mohlo být výhodné také získání freemailových služeb poskytovaných na portálech Centrum.cz a Atlas.cz, nebo firemního katalogu Najisto.

Podle zdrojů iDNES.cz obešel Zdeněk Bakala Warburgem najatou poradenskou společnost Goetz Partners a o koupi jedná přímo s americkým fondem. Loni fond údajně při jednáních požadoval za Centrum.cz Holdings cenu kolem dvou miliard korun. 

BRAND24

Prodej celé firmy ale s největší pravděpodobností v prvním kole nevyšel. Goetz Partners tak podle iDNES.cz před několika týdny začali oslovovat možné zájemce s nabídkou prodeje firmy po částech.

Centrum.cz Holdings jsou dlouhodobě ve ztrátě. Pro Zdeňka Bakalu by skupina, zejména pak její česká dcera, mohla mít význam proto, že weby jeho Economie nemají na internetu dosud příliš silnou pozici. Provázání s Centrem by je mohlo posílit. Otázka je, za jakou cenu.

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).