Hlavní navigace

Černým satelitním divákům nastávají zlé časy

17. 10. 2008
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: 115393
17. 10. 2008

Satelitní diváci, kteří sledují zahraniční placené televize prostřednictvím tzv. emulace, nemají v posledních týdnech zrovna na růžích ustláno. Satelitní platformy jsou si nelegálního příjmu dobře vědomy a podnikají patřičné kroky, které mají této skutečnosti zabránit. Jak informoval server Satkurier.pl, v noci z 8. na 9. října tak přišli černí diváci o možnost sledování polské platformy Cyfra+, která přešla z prolomeného systému Seca Mediaguard 2 na Seca Mediaguard 4. V ní vysílala např. dvojce populárních kanálů Filmbox a HBO ve vysokém rozlišení. Ten první dokonce s CZ stopou.

BRAND24

15. října pak konkurenční platforma Cyfrowy Polsat zbavila prolomeného kódování Nagravision 2 program E! Entertainment. Ten už vysílá pouze v novější verzi Nagravision 3 a není ho tak možné sledovat prostřednictvím softwarové EMU ani některých CI modulů, pouze díky originálním kartám platformy. Celý Cyfrowy Polsat měl původně na nové kódování přejít již v červnu, ale doposud není přesný termín pro ukončení znám. Nové karty už však zákazníci v Polsku obdrželi. Informace o prolomení kódování Nagravision 3, kterou vám nedávno DigiZone.cz, se ukázala jako mylná. Klíče sice byly funkční, ale šlo pouze o tzv. krátký komerční hack. Důvod vypuštění nebyl znám.

Asi nejcitelněji zasáhne neautorizovaný příjem možnost příjmu německé satelitní platformy Premiere. Ta ukončí vysílání v systému Nagravision 2 k 30. říjnu. O tom, že tamní diváky to velmi mrzí, svědčí i parte, které při této příležitosti některý z vtipálků vytvořil a do redakce nám ho zaslal náš čtenář Michal Hoftich z Prahy. Již v pondělí 20. října by měly na systémy NDS Videoguard a Nagravision 3 přejít kanály v paketu Premiere Star. Aby nebylo špatných zpráv pro nepoctivé „abonenty“ málo, v blízké době se hovoří o přechodu na lepší zabezpečení i u německé kabelové TV Kabel Deutschland, která svůj signál distribuuje z pozice Astra 23.5 st. vých.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).