Hlavní navigace

Česká televize chystá tendr na provozovatele iVysílání. O2 končí smlouva

15. 7. 2016
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Především sportovní události jsou na internetu nejsledovanějšími přenosy. I proto chce veřejnoprávní médium posílit kapacity.

Tříletá zakázka by měla vyjít televizi přibližně na třicet milionů korun. Rozhodnuto by mělo být podle časopisu Strategie během srpna. „Součástí připravované zakázky je i požadavek na rozšíření služeb a možností iVysílání,“ tvrdí pro Strategii mluvčí televize Alžběta Plívová s tím, že by se veřejnoprávní médium rádo vyhnulo výpadkům, které službu ve vypjatých událostech provázejí. 

Letošní rok je pro iVysílání zátěžovým testem. Kromě biatlonového, hokejového či fotbalového mistrovství čeká službu i jejího poskytovatele ještě olympiáda v brazilském Riu. 

Výpadky zaznamenala služba především během hokejového mistrovství světa, kde česká reprezentace předváděla zajímavější výkony. Servery O2 se během posledních zápasů hokejistů dostaly dokonce pod DDoS útok

cif 24 - early cena - média

Službu pro televizi provozuje O2, které na přelomu roku 2014 a 2015 vystřídalo Visual Unity. Tehdy operátor přišel za dvouletou smlouvu s nejnižší cenou, kolem 14 milionů korun. 

Kellnerově firmě ale smlouva na konci letošního roku končí. Do soutěže se ale chystá. „V tuto chvíli jsme ve fázi příprav nabídky pro Českou televizi, která by odpovídala stanoveným podmínkám. V uplynulých 2 letech jsme ztrojnásobili přenosové kapacity pro iVysílání a až zčtyřnásobili počet zároveň připojených uživatelů při akcích MS v ledním hokeji či březnovém MS v biatlonu,“ tvrdí mluvčí O2 Lucie Pecháčková

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Po klasickém desetiletém novinářském kolečku (on-line, papír, televize) se vrátil zase na web a je mu dobře. Více na LinkedIn.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).