Hlavní navigace

Česká televize do vysílání zařadila omylem zimní předpověď počasí

8. 6. 2013
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

UVNITŘ FOTO Teploty až deset stupňů pod nulou slibovala dnešní ranní předpověď počasí. K chybě došlo pravděpodobně selháním lidského faktoru.

Diváci zpravodajského kanálu ČT 24, kteří si dnes ráno pustili Studio 6 Víkend, se asi nestačili divit. Krátce před čtvrt na osm, přesně v 7:14, kdy přišla na řadu předpověď počasí, se v rámci Týdenního výhledu objevila grafika, která jako by z oka vypadla zimním měsícům. Zatímco pro sobotu se zde objevily ještě správné teploty, tedy ty v rozsahu od 20 do 24 stupňů Celsia, a přeháňky s bouřkami, dlouhodobější předpověď od příštího týdne už hlásala noční teploty dokonce až –10 stupňů Celsia, a zároveň i sněhové vločky.

MMF24

Předpověď počasí, jakou slibovala Česká televize ve svém ranním bloku Studio 6 Víkend
Autor: Česká televize

Předpověď počasí, jakou slibovala Česká televize ve svém ranním bloku Studio 6 Víkend

NEPŘEHLÉDNĚTE: Celodenní podíl ČT 24 klesl pod 10 %, Kriminálka na ČT 1 pod 400 tisíc diváků

Česká televize výborným způsobem pokryla povodňové dění a bylo vidět, že celý tým zpravodajství jel na maximum. Tuto chybu, která vznikla bez pochyby nepozorností, bych jejich rosničkám určitě odpustil, komentoval údaje v ranní předpovědi počasí externí spolupracovník DigiZone.cz Čestmír Polák, který na kuriozitu ve vysílání zpravodajské ČT 24 upozornil. Sledovanost stanice už se po ničivých povodních vrátila do normálu. Podle peoplemetrového měření společnosti Mediaresearch byl včera její celodenní podíl 5,61 %.

Reálné teploty, které mohou očekávat obyvatelé České republiky v následujících dnech podle serveru iDNES.cz.
Autor: repro foto iDNES.cz

Reálné teploty, které mohou očekávat obyvatelé České republiky v následujících dnech podle serveru iDNES.cz.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).