Hlavní navigace

Česká televize má v digitalizaci podporu svojí rady

4. 4. 2007
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: 322915
4. 4. 2007

Rada České televize (ČT) svým hlasováním podpořila vedení ČT v nezávislém postupu digitalizace po vlastní cestě, tedy v budování veřejnoprávního multiplexu a přechodu do něj. Radní měli dnes před pravidelnou schůzí na programu neveřejný seminář o digitálním vysílání, kde je vedoucí projektu digitalizace ČT Pavel Hanuš a další vedoucí představitelé televize seznámili se směrem, kterým by se ČT měla v přechodu na digitální vysílání ubírat. Radní i členové managementu diskutovali o možných strategických alternativách v rámci současné situace DVB-TČeské republice. Pavel Hanuš pak na zasedání Rady ČT podle serveru Česká média řekl: Hlavně musíme postupovat systematicky.

Šéf projektu digitalizace ČT zhodnotil také negativní přístup komerčních televizí Nova a Prima k Technickému plánu přechodu Českého telekomunikačního úřadu: Tím, že zabírají (Nova a Prima) největší kmitočtové příděly, je situace čitelná. Je rozumné, aby se ČT snažila postup koordinovat, aby nedošlo pouze k živelnému postupu digitalizace, řekl dále na zasedání Rady ČT Pavel Hanuš a dodal, že stále probíhají jednání na úrovni bývalého Ministerstva informatiky a jeho nástupců i Ministerstva kultury a pracuje se na legislativním řešení.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor pracoval do ledna 2011 ve zpravodajství TV Z1. V redakci DigiZone.cz působil od startu v říjnu 2005 do dubna 2008 jako redaktor, pak i zástupce šéfredaktora.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).