Hlavní navigace

Česká televize může očekávat zvětšení divácké obce svých kanálů ČT :D a ČT art

1. 12. 2014
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Zatímco Déčko se orientuje na dětského diváka a snaží se taktéž vzdělávat, Art je orientovaný na náročnější publikum, čemuž odpovídá i divácké obec v řádu tisícovek až desítek tisíc diváků.

Navýšení počtu diváků může v následujících dnech a týdnech očekávat Česká televize u svých tematických kanálů ČT :D (Déčko) a ČT art. Od 1. prosince je v nabídce na společné programové pozici najdou klienti satelitní služby freeSAT provozované společností UPC DTH. Klienti s certifikovanými boxy operátora nemusí pro nalezení nové dvojice kanálů nic dělat – k jejich přidání by mělo dojít automaticky (předvolba 109). Co se týká majitelů vlastních přijímačů, tam je nutné manuální proladění kmitočtu, který najdete jako součást této zprávy. Na konci třetího kvartálu letošního roku měla satelitní služba freeSAT 106.500 klientů.

ČTĚTE TAKÉ: Satelitní služba freeSAT zařadila do nabídky další kanál FilmBoxu

BRAND24

Pozdní přidání Déčka a ČT art do nabídky satelitní služby freeSAT není tak překvapivé, a to přesto, že stanice odstartovaly už na konci loňského srpna. Společnost UPC DTH přidává často do nabídky programy podle toho, aby je mohla poskytnout na více trzích, kde působí. Ukázkovým příkladem byly například stanice Music Choice, BlackBelt TV, DaVinci Learning nebo Auto Motor Sport. V nabídce freeSATu například doposud chybí program ČT Sport ve vysokém rozlišení (HDTV). Zatímco Déčko se orientuje na dětského diváka a snaží se taktéž vzdělávat, Art je orientovaný na náročnější publikum, čemuž odpovídá i divácké obec v řádu tisícovek až desítek tisíc diváků.

Parametry příjmu: Thor 5 (1 stupeň západně), 12188/V, SR 28000, FEC 7/8, norma DVB-S

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).