Hlavní navigace

Česká televize počítá s tím, že ji nové studio v Brně vyjde do 340 milionů korun

12. 11. 2012
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Součástí studia, které mělo původně vyjít na šest set milionů, budou také prostory pro výrobu a vysílání pořadů. Objekt vyroste v brněnské části Líšeň na bývalých pozemcích Zetoru.

Nové studio České televize, které by mělo vyrůst na pozemcích v Brně – Líšni po společnosti Zetor, by mělo mít hodnotu do 340 milionů korun. Veřejnoprávní médium vyhlásilo tendr na jeho výstavbu. S odvoláním na Věstník veřejných zakázek o tom informuje agentura ČTK. Kromě realizace komplexu studií se tendr týká také prostor pro výrobu a vysílání pořadů. Výše tendru se nakonec snížila díky odsunu výstavby ateliéru, který má být později součástí studia.

Z ARCHIVU: ČT ruší šéfredaktory zpravodajství v Brně a Ostravě, nezapadají do nové koncepce

Výstavba nového studia zajistí naplnění potřeb zadavatele tím, že umožní efektivní výrobu pořadů a zároveň bude sloužit jako záložní vysílací centrum zadavatele, uvedla ČT v zakázce. Stavební práce se mají zahájit příští rok v květnu, jejich dokončení se předpokládá v září 2014. Hodnota zakázky měla původně činit podle ČTK šest set milionů korun, ale nakonec byla snížena, a to na na tři sta padesát až čtyři sta milionů korun.

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).