Hlavní navigace

Česká televize představila zpravodajskou lištu pro počítače

24. 8. 2010
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Nová média, nedávno založená divize v České televizi, se činí. Po zpřístupnění online vysílání zpravodajského kanálu ČT 24 pro iPhone nebo postupné modernizaci webu veřejnoprávní televize nyní přichází s další internetovou novinkou. Je jí informační lišta, kterou diváci zpravodajského kanálu ČT 24 jistě důvěrně znají ze své televizní obrazovky. Česká televize nyní ve spolupráci se společností Erika uvádí software pro MS Windows, který tuto lištu zpřístupňuje i na obrazovkách osobních počítačů.…

Nová média, nedávno založená divize v České televizi, se činí. Po zpřístupnění online vysílání zpravodajského kanálu ČT 24 pro iPhone nebo postupné modernizaci webu veřejnoprávní televize nyní přichází s další internetovou novinkou. Je jí informační lišta, kterou diváci zpravodajského kanálu ČT 24 jistě důvěrně znají ze své televizní obrazovky. Česká televize nyní ve spolupráci se společností Erika uvádí software pro MS Windows, který tuto lištu zpřístupňuje i na obrazovkách osobních počítačů. Nejde o doplněk pro prohlížeč, jak by někdo snad mohl očekávat. Lišta funguje jako samostatný program. Volitelně ji lze umístit k hornímu okraji obrazovky nebo nad hlavní systémovou lištu.

Lištu je možné stahovat přímo z http://img.ct24­.cz/download/craw­l.exe. Podobná služba na českém trhu chyběla. Aplikace umožní bez jakékoliv vlastní aktivity na webu sledovat aktuální textové zprávy z vysílání ČT 24. Pokud některá zpráva uživatele zaujme, lze rychle přejít na internetový portál ČT 24. Lišta v počítači je efektivním online zpravodajstvím a měla by tak posílit postavení ČT 24 jako moderního seriózního média, říká Milan Fridrich, výkonný ředitel divize Nová média veřejnoprávní televize. (Tisková zpráva)

Autor článku

Autor je nezávislý novinář a publicista věnující se informatice, elektronice a telekomunikacím. V těchto oborech i podniká. Se serverem Lupa.cz spolupracuje již řadu let jako externí redaktor.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).