Hlavní navigace

České Radiokomunikace chtějí certifikovat přijímače pro standard DVB-T2/HEVC

1. 12. 2015
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

O tom, jakou podobu bude mít označení produktů, které nový standard podporují, prozatím České Radiokomunikace s výrobci elektroniky jednají.

České Radiokomunikace chtějí do budoucna fungovat jako garant přijímačů, které bude možné využívat pro příjem pozemní digitální televize ve standardu DVB-T2/HEVC. Ekonomickému deníku E15 to řekl ředitel pro regulaci operátora Marcel Procházka. Ten přiznal, že inspiraci operátor našel v Německu. Zde se už objevilo u televizorů a set-top-boxů s odpovídajícím tunerem značka „DVB-T2 HD“. V experimentálním režimu má začít vysílání v DVB-T2/HEVC fungovat u našich západních sousedů v příštím roce, v pilotním provozu pak od roku 2017.

ebf - partner 1

Toto logo budou obsahovat i produkty, které do budoucna umožní sledování digitální terestrické televize v Německu
Autor: dvb-t2hd.de

Toto logo budou obsahovat produkty, které do budoucna umožní sledování digitální terestrické televize v Německu

ČTĚTE TAKÉ: Německo zahájilo informační kampaň k přechodu na DVB-T2. Do čtyř let vypne DVB-T

O tom, jakou podobu bude mít označení produktů, které nový standard podporují, prozatím České Radiokomunikace s výrobci elektroniky jednají. Cílem je, aby na trhu byly jasně identifikovatelné televizní přijímače, které budou plně kompatibilní s novým standardem vysílání a diváci měli jistotu správnosti volby, konstatoval Procházka. Diskutujeme také o tom, kde umístit a jak financovat certifikační laboratoř, pokud možno nezávislou, která by přidělovala pečeti typu „DVB-T2 Ready“ nebo „Tento set-top-box umí česky“ apod., řekl v nedávném rozhovoru pro DigiZone.cz předseda expertní skupiny ministerstva průmyslu a obchodu pro digitalizaci Pavel Dvořák.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).