Hlavní navigace

Česko-arabská televize HE TV spustila vysílání „do zdi“

13. 12. 2010
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Autor: 115393
13. 12. 2010

Takzvané vysílání do zdi, tedy způsob distribuce signálu, který nejde takzvaně ven z budovy, spustila včera nová česko-arabská televize HE TV. Pro svůj start si vybrala symbolické datum i čas – 12. prosince, 12 hodin a 12 minut. Na konci prvního kvartálu příštího roku by se její vysílání mělo objevit také na pozici 26 stupňů východně, družice Badr. Signál má být nekódovaný.

K TÉMATU: Stanice HE TV pro arabskou menšinu v Česku získala satelitní licenci

Slavnostní představení pro novináře se konalo v pražském hotelu Diplomat na Evropské třídě. Vedení ho označuje jako multikulturní program zaměřený na národnostní a etnickou menšinu. Přesto, že program bude věnovaný především Arabům žijícím u nás, atraktivní by mohl být i pro tuzemského diváka tím, že se mu bude snažit tuto národnost přiblížit. Proti tomuto faktu však stojí z pohledu českého diváka značně nevhodná satelitní pozice. Stanice má sídlo v Brně a stojí za ni podnikatelé Mohamad Abbas a Pavel Doležal.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).