Hlavní navigace

Česko-vietnamská Ethnic TV odstartuje 14. května

7. 5. 2009
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Autor: 115393
7. 5. 2009

UVNITŘ LOGO NOVÉ TELEVIZE Vietnamská menšina, která žije v České republice, bude mít od příštího týdne svou televizi. Jak již naši čtenáři vědí, na jednom z posledních zasedání udělila RRTV licenci kanálu Ethnic TV, který se bude zaměřovat na vysílání pro menšiny, v první fázi však právě na Vietnamce. Televize začne vysílat ve čtvrtek 14. května přes satelit Hotbird 8 na pozici 13 st. vých. a program bude opatřen českými titulky.

Logo Ethnic TV, které si nechal její provozovatel registrovat u Úřadu průmyslového vlastnictví

V tiskové zprávě, kterou Ethnic TV vydala, a citovala ji agentura ČTK, se bohužel neuvádějí parametry příjmu, takže satelitní diváci si ji budou muset najít na orbitu sami. Ethnic TV chce svým divákům poskytovat informace, které usnadní jejich integraci do společnosti. Televize bude zprostředkovávat přehled o politickém, kulturním a společenském dění nejen v České republice, ale i v celé Evropské unii. Původní tvorba je koncipována tak, aby byla vnímatelná jak diváky etnických menšin, tak i českým divákem.

ebf - partner 1

Výhodou této koncepce je především otvírání dveří k snadnějšímu překlenutí jazykových bariér a přirozená podpora porozumění a výuky českého jazyka pro příslušníky vietnamské komunity, uvedla televize v tiskové zprávě. Podle ředitele Ethnic TV Miroslava Kunce povede televizi česko-slovenský tým. Jednotlivé pořady vycházejí z vietnamských námětů a jsou realizovány společně s Vietnamci, uvedl pro ČTK Kunc. V současné době má program 38 stálých zaměstnanců a minimálně jednou tolik externistů. Financování má zajistit především reklama.

K TÉMATU: Menšiny v Česku budou mít svou satelitní televizi

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).