Hlavní navigace

Český rozhlas může ovlivnit rozhodování RRTV o přejmenování české BBC

25. 4. 2013
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Lagardere Active ČR chce přejmenovat české vysílání BBC na Rádio Zet, připravuje se i na rozšíření tohoto programu až na 12 hodin denně

Přejmenování českého vysílání BBC na Rádio Zet tak, jak jej požaduje jeho nový vlastník Lagardere Active ČR, nemusí projít tak hladce. Rada pro rozhlasové a televizní vysílání (RRTV) schválila žádost Českého rozhlasu, aby se stal účastníkem řízení v této věci. Veřejnoprávní rozhlas, který na vlnách BBC šířil do konce února svoje zpravodajské Rádio Česko a loni se marně pokusil ve spolupráci s tehdejším provozovatelem české BBC navýšit prostor pro vysílání v češtině z šesti na dvanáct hodin denně, tak bude moci rozhodování zkomplikovat.

BRAND24

ROZHOVOR: Michel Fleischmann: Český rozhlas Plus by klidně mohl vysílat na frekvencích BBC

“Rada přijala usnesení, že Český rozhlas je účastníkem řízení ve věci žádosti provozovatele BBC Radiocom (Praha) s. r. o. o souhlas se změnami skutečností uvedených v žádosti o licenci,” píše RRTV v tiskové zprávě ze svého aktuálního zasedání. Rádio Zet má podle prezidenta Lagardere Active ČR Michela Fleischmanna ambici zaplnit uvolněný prostor pro čistě zpravodajské rádio v České republice. Firma se ale nebrání ani spolupráci s Českým rozhlasem a je ochotna mu za úplatu poskytnout prostor pro vysílání jeho stanice mluveného slova ČRo Plus. Právě tu chtěl veřejnoprávní rozhlas šířit na vlnách BBC.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor je šéfredaktorem serveru o digitálním vysílání DigiZone.cz a redaktorem týdeníku Reflex.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).