Hlavní navigace

Český technologický akcelerátor se rozšíří do Švýcarska, Izraele a Singapuru

25. 3. 2011
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Počátkem října 2009 byl v jednom z nejznámější podnikatelských inkubátorů na světě, v kalifornském Plug & Play Tech Centre, představen projekt českého technologického akcelerátoru (CzechAccelerator) a současně zde bylo otevřeno také nové zahraniční zastoupení agentury CzechInvest, která akcelerátor provozuje. V dubnu loňského roku přivítaly prostory českého akcelerátoru první účastníky.Od té doby se v prostorách podnikatelského inkubátoru Plug & Play Tech Center za podpory…

Počátkem října 2009 byl v jednom z nejznámější podnikatelských inkubátorů na světě, v kalifornském Plug & Play Tech Centre, představen projekt českého technologického akcelerátoru (CzechAccelera­tor) a současně zde bylo otevřeno také nové zahraniční zastoupení agentury CzechInvest, která akcelerátor provozuje. V dubnu loňského roku přivítaly prostory českého akcelerátoru první účastníky.Od té doby se v prostorách podnikatelského inkubátoru Plug & Play Tech Center za podpory CzechAcceleratoru vystřídalo už 10 firem.

Další firmy mají možnost se přihlásit do programu už 1. dubna. Od července letošního roku budou českým firmám k dispozici prostory v CzechAccele­ratorech na západním a na východním pobřeží USA První bude pokračováním pilotního projektu v Silicon Valley. Druhý bude umístěný buď v blízkosti Bostonu, nebo New Yorku. Od začátku nového roku se pak americká dvojice rozšíří o zařízení v Izraeli, v Singapuru a ve Švýcarsku.

V pilotním kole jsme účastníkům hradili jen pronájem kanceláří a spojených služeb v Silicon Valley. V novém programu budeme hradit i účast na konferencích a školeních a pořízení licencí. Přispějeme rovněž na odborné poradce a částečně budeme hradit i pobyt a dopravu, dodává Miroslav Křížek, generální ředitel agentury CzechInvest.

MMF24

Projekt CzechAccelerator 2011 – 2014 pomáhá financovat Evropská unie z Operačního programu Podnikání a inovace. Proto je nutné, aby se konečný produkt realizoval mimo území hlavního města Prahy.

Zdroj: tisková zpráva

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Internetové novinařině se věnuje od roku 2005, kdy začal jako redaktor pracovat pro vydavatelství Internet Info.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).