Hlavní navigace

Chodové vykupují set-top-boxy

21. 8. 2007
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: 115393
21. 8. 2007

Dny do 1. září tradičně odpočítavají děti nastupující do první třídy. Na Domažlicku letos ale může společně s nimi počítat každý, kdo má doma televizi, protože poslední prázdninový pátek skončí v oblasti zemské analogové vysílání programů ČT 1, ČT 2 a Novy. Místní lidé, věrní českým standardům, nechávají přechod na zemské digitální vysílání a výbavu domácností set-top-boxy na poslední chvíli a zdejší obchodníci se proto poslední sprnové dny nezastaví. Informuje o tom dnešní Mladá fronta Dnes ve své západočeské mutaci.

Obchodník Petr Kincler z Chodova u Domažlic nyní jezdí po domácnostech a lidem montuje zařízení, aby se mohli dívat na digitální televizní vysílání. Času mám opravdu málo. Myslím, že se to ještě zhorší. Spousta lidí změnu nechává na poslední chvíli. Nás pak zavolá v září, když zjistí, že jim televize nejde, odhaduje. Podobně je na tom i většina jeho kolegů. David Rácz, který prodává elektroniku v obchodě na domažlickém náměstí, v pátek musel prodejnu na chvíli zavřít. Došly mi set-top boxy. Šel jsem si je půjčit ke konkurenci, abych měl co prodávat, přiznává Rácz. O jeho sortiment je velký zájem: Během jednoho dne jsem prodal padesát set-top boxů. Normálně jsem jich za celý měsíc prodával sto.

BRAND24

ODPOČÍTAVADLO ANALOGOVÉ TMY NA DOMAŽLICKU: Český rozhlas Digital

VÍCE V MF DNES: Set-top-boxy jsou na dračku

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor pracoval do ledna 2011 ve zpravodajství TV Z1. V redakci DigiZone.cz působil od startu v říjnu 2005 do dubna 2008 jako redaktor, pak i zástupce šéfredaktora.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).