Hlavní navigace

Chrome nejpoužívanější nebylo, Microsoft upozorňuje na to, že číslům od StatCounter se nedá věřit

22. 3. 2012
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Válka prohlížečů o nejrozšířenější a nejpoužívanější prohlížeč je v plném proudu. Byla to společnost StatCounter, která přišla s tvrzením, že se Chrome stal nejpopulárnějším prohlížečem na světě. Samozřejmě, jak už Lupa.cz naznačila, má to skutečně nějaké to „ale“. A jakkoliv to vypadalo, že jediné ale je v „víkendovém brouzdání“, není tomu tak. Tedy pokud vezmete v potaz reakci Microsoftu, který upozorňuje, že metodika společnosti StatCounter je chybná a nelze jí tedy věřit. Jedním z hlavních…

Válka prohlížečů o nejrozšířenější a nejpoužívanější prohlížeč je v plném proudu. Byla to společnost StatCounter, která přišla s tvrzením, že se Chrome stal nejpopulárnějším prohlížečem na světě. Samozřejmě, jak už Lupa.cz naznačila, má to skutečně nějaké to „ale“. A jakkoliv to vypadalo, že jediné ale je v „víkendovém brouzdání“, není tomu tak. Tedy pokud vezmete v potaz reakci Microsoftu, který upozorňuje, že metodika společnosti StatCounter je chybná a nelze jí tedy věřit. Jedním z hlavních důvodů je prý to, že Chrome otevírá „neviditelné záložky“ a nahrává („přednahrává“) do nich obsah, který ale uživatel vůbec nemusí využít.

Microsoft doporučuje konkurenční analytickou společnost NetApplications, který prý tato „přednahrávaná“ čísla ze statistik odstraňuje. A má tedy přesnější výsledky. NetApplications prý navíc měří lépe i v tom, že měří „skutečné uživatele“, nikoliv pouze shlédnutí stránek. 

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Konzultant a publicista, provozuje www.pooh.cz. Podle některých si myslí, že rozumí všemu, sám je však přesvědčen o pravém opaku a ani v 30+ letech nedokázal přijít na to, jak mít peníze a nepracovat.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).