Hlavní navigace

Čína zpřísňuje kvůli spammerům podmínky registrace domén

14. 1. 2010
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Čína se dlouhodobě pohybuje na čele největších původců nevyžádaných reklamních či podvodných e-mailů. Jedním z řešení tohoto problému mají nyní být přísnější podmínky pro registraci doménového jména s čínskou národní koncovkou .cn. Nově bude nutné podat žádost o registraci takové domény v papírově podobě s jasnou identifikací subjektu, který si doménu registruje. Bezpečnostní společnost McAfee očekává, že by to skutečně mohlo pomoci, alespoň tedy krátkodobě. Spammeři budou nuceni najít si jiné…

Čína se dlouhodobě pohybuje na čele největších původců nevyžádaných reklamních či podvodných e-mailů. Jedním z řešení tohoto problému mají nyní být přísnější podmínky pro registraci doménového jména s čínskou národní koncovkou .cn. Nově bude nutné podat žádost o registraci takové domény v papírově podobě s jasnou identifikací subjektu, který si doménu registruje. Bezpečnostní společnost McAfee očekává, že by to skutečně mohlo pomoci, alespoň tedy krátkodobě. Spammeři budou nuceni najít si jiné cesty, používat jiný hosting a operovat z jiných domén, tvrdí analytici z McAfee.

Z Číny se do světa šíří zejména nevyžádané reklamní e-maily nabízejí údajně levné léky, u nichž však neexistuje žádná záruka jejich účinnosti ani bezpečnosti. Řada webů, které nabízejí jejich prodej, je podle McAfee vysloveně podvodných: pouze inkasují peníze, ale neposílají žádné zboží. Právě tzv. farmaceutický spam z Číny může podle McAfee za prosincový opětovný nárůst objemu nevyžádaných e-mailů. V prosinci 2009 se totiž objevila nová masivní kampaň nabízející se slevou prostředky vydávané za léky firmy Pfizer. (Tisková zpráva)

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor je nezávislý novinář a publicista věnující se informatice, elektronice a telekomunikacím. V těchto oborech i podniká. Se serverem Lupa.cz spolupracuje již řadu let jako externí redaktor.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).