Hlavní navigace

Cisco pokukuje po evropských startupech. Začíná spolupracovat s Pioneers

23. 7. 2014
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Vídeňští Pioneers ve spolupráci s Američany přináší rozvojový program do Evropy. Šanci na podporu má až deset firem.

Internet všeho. Zásadní téma, které se snaží poslední dobou Cisco tlačit. Teď v rámci své akce Entrepreneurs in Residence začíná hledat už i v Evropě. Záběr ani ne rok starého programu je širší a sleduje i analýzu velkých dat, bezpečnost či technologie pro chytrá města. 

Až desítce začínajících firem chce Cisco poskytnout základní investiční a rozvojový kapitál a klasický balík software, mentoringu a možností velké korporace. Objem peněz ještě není určen s tím, že bude záležet na kvalitě a potenciálu projektů. Vídeňští Pioneers dodají manažerskou podporu a prostor pro prezentaci na největší středoevropské startupové akci – podzimním Pioneers Festivalu

„Propojení velkých korporací a startupů je důležitým kouskem skládačky globální podpory inovací,“ tvrdí spoluzakladatel Pioneers Andreas Tschas s tím, že program zapadá do balíku služeb, které se snaží startupům poskytovat. 

O účastnících prvního evropského kola rozhodnou do konce října zástupci Cisca a Pioneers. Plusové body získají startupy s životaschopnostným projektem, silným týmem a vizí, která ladí se strategií pořadatele. Vybrané společnosti absolvují půlroční stáž u vídeňského týmu Cisco a jeho partnerů. Přihlášky už jsou otevřeny na stránkách Pioneers

BRAND24

Korporace už startupy hledají cíleně.  Cisco třeba díky podobným způsobem začalo spolupracovat s tuzemskými Cognitive Security, které nakone loni koupilo i s jejich bezpečnostním řešením. 

Nápady shání třeba i SAP nebo IBM v rámci svého programu IBM Global Entrepreneur. "V rámci programu je startup po dobu tří let. Během této doby IBM pomůže startupu s rozvojem řešení, mentoringem a průnikem na zahraniční trhy,“ tvrdí šéf programu Petr Biskup s tím, že o nějakých finančních investicích do startupů zatím neuvažují. SAP Startup Focus zase svým týmům nabízí kromě peněz i vývojářskou licenci nebo konzultaci se specialisty SAP po dobu vývoje projektu.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Po klasickém desetiletém novinářském kolečku (on-line, papír, televize) se vrátil zase na web a je mu dobře. Více na LinkedIn.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).