Hlavní navigace

Česká televize mi vyhrožuje kvůli Febiofestu, tvrdí Fero Fenič

30. 1. 2009
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: 115393
30. 1. 2009

Mezi režisérem Fero Feničem a Českou televizí se rozpoutal spor o interpretaci jednání k mediální spolupráci ČT na letošním ročníku filmového festivalu Febiofest. Fenič již dříve prohlásil, že ČT letos odmítla mediální partnerství Febiofestu, s čímž však ČT nesouhlasí. Podle mluvčího televize Ladislava Štichy dostalo Febio nabídku, ke které se zatím nevyjádřilo.

Fero Fenič však tvrdí, že ČT na první nabídku mediálního partnerství, zaslanou 11. září 2008, nereagovala, a stejně tak i na druhou výzvu z 16. prosince 2008. Teprve až na třetí žádost z letošního 5. ledna odpověděl nově jmenovaný marketingový ředitel ČT Robert Kvapil. O tři dny později se sešel s Feničem a ze společné schůzky podle šéfa Febia vyplynulo, že se ČT letos na Febiofestu podílet nebude.

BRAND24

Mluvčí ČT Ladislav Šticha ale tvrdí, že jednání dosud neskončila a Feničovu interpretaci považuje za úmyslné poškozování ČT. Za sebe jako tiskového mluvčího Vás musím důrazně upozornit, že Vaše mediální počínání bedlivě monitoruji a dlouhodobě ho ve vztahu k ČT hodnotím jako velmi nešťastné. Považuji tedy za korektní vám sdělit, že pokud se někde v médiích objeví jakékoliv negativní informace o vztahu ČT a Febiofestu, budu reagovat velmi tvrdě a nekompromisně, napsal Šticha v e-mailu Feničovi, který dnes šéf Febia zveřejnil prostřednictvím tiskové zprávy.

Šticha ve zprávě dále píše, že škody na Feničově image a festivalu by po takové reakci byly rozsáhlé. Jste si jistě vědom, že existuje řada informací, které by média velmi zajímaly a o jejichž zveřejnění jistě nestojíte. Žádám Vás proto, abyste se nadále zdržel jakýchkoliv komentářů ve vztahu k ČT, bez které by Febiofest nebyl festivalem jakým dnes je, stojí v e-mailu. Fenič se podle svých slov obrátil kvůli Štichově reakci na Radu ČT a Etický panel ČT.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor je šéfredaktorem serveru o digitálním vysílání DigiZone.cz a redaktorem týdeníku Reflex.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).