Hlavní navigace

Česká televize zkusí fotbalový online přenos už o víkendu

15. 5. 2008
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Už jsme vás informovali, že Česká televize od příští sezóny nabídne živé internetové přenosy všech fotbalových utkání hraných v nejvyšší tuzemské soutěži. Fotbaloví fanoušci si však mohou dát malý předkrm, protože Česká televize přinese zkušební a v jejím podání první čistě internetový přenos ještě z posledního kola tohoto soutěžního ročníků. Půjde o zápas mezi FK Teplice a SK Kladno. Tepličtí mají stále teoretickou šanci na evropské poháry, Kladno nemá jistou záchranu v nejvyšší soutěži. Zápas…

Už jsme vás informovali, že Česká televize od příští sezóny nabídne živé internetové přenosy všech fotbalových utkání hraných v nejvyšší tuzemské soutěži. Fotbaloví fanoušci si však mohou dát malý předkrm, protože Česká televize přinese zkušební a v jejím podání první čistě internetový přenos ještě z posledního kola tohoto soutěžního ročníků. Půjde o zápas mezi FK Teplice a SK Kladno. Tepličtí mají stále teoretickou šanci na evropské poháry, Kladno nemá jistou záchranu v nejvyšší soutěži. Zápas se hraje v sobotu 17. května od 15:00 a sledovat jej bude možné na webu FotbalŽivě.cz. Česká televize zápasy na Internetu přenáší již delší dobu, ale jednalo se vždy o přenos připravovaný primárně pro televizi. První velký fotbalový přenos přinesl loni v listopadu zpravodajský portál iDnes.

Přes léto se budou dolaďovat technické záležitosti přímo na jednotlivých stadionech. Fotbalové kluby podle České televize přijaly plán internetových přenosů kladně. Každý přenos bude realizován jen pomocí jedné kamery. Utkání budou komentována reportéry České televize. Podle informací z Českomoravského fotbalového svazu by měly být přenosy dostupné zdarma, ale Česká televize se k tomu ještě jednoznačně nevyjádřila. Vedle přímých přenosů by měl být na webu České televize dostupný archiv všech odvysílaných zápasů. Zajímavé bude sledovat, jak se projeví internetové přenosy na návštěvnosti stadionů, která není dlouhodobě dobrá. Na jednu stranu mohou pohodlnější diváci přesedlat k Internetu, ale na druhou stranu by se mohl fotbal v Česku více popularizovat. Uvidíme v sezóně 2008/2009. (Tisková zpráva)

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor je nezávislý novinář a publicista věnující se informatice, elektronice a telekomunikacím. V těchto oborech i podniká. Se serverem Lupa.cz spolupracuje již řadu let jako externí redaktor.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).