Hlavní navigace

ČT 2 vysílá piktogram už i na pražském Žižkově

26. 8. 2008
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: 322915
26. 8. 2008

Vysílání kanálu ČT 2 obohacené o piktogram už dnes zachytí nejen diváci z vysílačů Kleť (jižní Čechy) a Cukrák (střední Čechy), ale také obyvatelé hlavního města. Server DigiZone.cz o tom informoval mluvčí České televize Ladislav Šticha. Analogový signál Dvojky, který bude ke konci září, respektive v říjnu vypnut, lze ve všech třech případech již nyní jednoduše rozeznat podle známého piktogramu v podobě čtyř čtverců v pravém spodním rohu obrazovky a informační textové lišty, sdělil Šticha. Diváci z Prahy a středních a jižních Čech, kteří zaregistrují na Dvojce piktogram a lištu se tedy musí připravit na digitální příjem.

BRAND24

K TÉMATU: Kleť a Cukrák už vysílají piktogram. Vypnutí ČT 2 se blíží i v Praze

Přesné termíny vypnutí analogové ČT 2 a startu veřejnoprávního multiplexu z Cukráku, Kleti a Žižkova budou stanoveny v první dekádě září a veřejnost se o nich dozví právě ze zmiňované textové lišty, ze zpravodajství, informačních spotů, vysílání ČT, z teletextu ČT 1 (strana 650) a pochopitelně na stránkách serveru DigiZone.cz. V pondělí se na žižkovské věži těsně pod tubusem s UHF anténami objevilo jakési lešení. Zřejmě už se Radiokomunikace připravují na výměnu UHF systému a instalují se provizorní antény, informoval server DigiZone.cz jeho čtenář Jakub Melín.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).