Hlavní navigace

Dalším britským zpravodajským kanálem ve vysokém rozlišení bude Sky News

11. 6. 2009
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: 115393
11. 6. 2009

Po BBC World News, britském zpravodajském kanálu, který mohou prostřednictvím satelitu a kabelových sítí sledovat také diváci v České republice, se chystá do formátu HDTV další program tohoto žánru. Půjde o stanici Sky News. Tu je možné naladit prostřednictvím DVB-S, a to jak na pozici Astra 28.2, tak i Astra 19.2. Na rozdíl od BBC však chce být Sky rychlejší. Formát HDTV plánuje už na rok 2010.

BRAND24

ČTĚTE TAKÉ: BBC World News od roku 2012 pravděpodobně v HDTV

Jak informuje server Broadband TV News, Sky News HD se dočkají diváci již na jaře. Zatím však nebylo oznámeno, zdali bude signál dostupný pouze v tzv. britském svazku, nebo ho bude SES Astra šířit také přes některý z transpondérů pokrývající Evropu. Ze strany Sky tento krok znamená značnou modernizaci jejího vybavení, a to od úprav jejího studia, přes výrobní zařízení apod. Nutná budou také školení samotných zaměstnanců, a to včetně aplikace make-upu. HD je příležitostí, jak dostat diváky blíže k dané události a posílit pozici Sky, uvedla stanice v tiskové zprávě.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).